Порошенко: 9 хиляди руски военни нахлуха в Украйна

OFFNews 04 юни 2015 в 14:04 7855 40

9 хиляди руски военни вече се намират на украинска територия, каза украинският президент Петро Порошенко и заяви, че има "колосална заплаха" от мащабни военни операции на проруските сепаратисти в източните региони на страната.

Порошенко говори пред парламента на страната само ден след като украинските сили имаха един от най-сериозните военни сблъсъци през последните месеци с проруските сепаратисти в източните части на страната.

Той посочи, че армията на Украйна трябва да бъде готова да защити страната срещу пълномащабна военна инвазия по цялата граница с Русия.

Военните трябва да бъдат готови най-много за подновяване на офанзивата на врага в Донбас, тъй като има опасност за пълномащабна инвазия по цялата дължина на границата с Русия. Ние трябва да бъдем наистина готови за това, предупреди украинският президент.

По същото време Кремъл обвини Киев, че провокира нови сражения в Източна Украйна, за да окаже по този начин натиск върху Европейския съюз, който скоро трябва да вземе решение дали да удължи наложените санкции спрямо Москва.

Много пъти в миналото украинската страна предприемаше стъпки за влошаване на напрежението по време на подготовка на някои големи международни събития. Това вече се е случвало и сега ние сме сериозно загрижени от нова проява на такава дейност, заяви през журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews