Порой наводни лагера в Идомени, болните се увеличават

OFFNews Последна промяна на 08 март 2016 в 08:51 3239 7

Снимка Архив

Броят на бежанците със заболявания в наводнения лагер в Идомени на гръцко-македонската граница непрекъснато се увеличава. Хората опъват палатки на жп релсите, за да не затъват в калта. 

Стотици майки с малки деца търсят заслон под навесите на телевизионните автомобили, съобщи БНТ. Единствената защита срещу пороите в Гърция тази нощ бяха дъждобраните, раздадени от неправителествени организации, минути преди да връхлети бурята. 

Лагерът в Идомени продължава да се разраства. В Северна Гърция обмислят дали да въведат извънредно положение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2016 в 13:23

Стига с това Идомени, журналя! Това е село СЕХОВО, родно място на цяла плеяда български революционери, като например Аргир Манасиев и Димитър Джузданов. Имайте уважение към паметта им!

09.03 2016 в 11:07

"Хитрата сврака с двата крака" в случая няма закачлив ефект, а трагичен, както за "транспортната фирма Гърция", така и за кандидатите за хубав живот в чуждите къщи. Тарикатлъците минават донякъде, макар че Турция минава всяка граница на наглост. Тя готви нещо много по-страшно за Европа, отколкото вече се предполага. Парцаливите нещастници са цвете пред официалната законова инвазия, която тя е планирала.

08.03 2016 в 14:08

Не ви искаме! Останете си там!
Видяхме ви колко сте изстрадали
Веселин Максимов
Видяхте ли ги по новините? Клетите, измъчени бежанци. Изстрадалите свирепи майки с бради до пояса и мътни погледи. Видяхте ли с каква нечовешка злоба блъскаха оградата и мятаха камъни по македонските гранични полицаи? Ако я бяха използвали в собствените си страни тая ярост, биха спрели всяка война, биха съборили и най-страшния диктатор и биха съградили чудесното си бъдеще. Но те са решили да дойдат в любезната, толерастка, вече напълно откачила от скука и затова тръгнала съвсем да се извращава Европа.

А когато македонците понечиха да им отвърнат, само за да ги усмирят, веднага наизвадиха децата. Като жив щит. Децата, които твърдят, че обичат и (уж) за чието бъдеще са решили да се разкарат от гадните дупки, в които са живели досега. На когото не му е комфортно, нека не чете, но милиони по света видяха как клетите, измъчени бежанци от войната ритат, блъскат и хвърлят на земята сандвичите и водата, които им даваха унгарските полицаи.

Комуто е нечовешко, расистко и каквото още се сети, да спре да чете тук, но все още има медии, които не са напълно изтрещели и разпространиха новината за изнасилената активистка, която организацията й принудила да мълчи „за да не се разпространява омраза към бежанците“.
Има медии, които пренебрегнаха позорно потулваната история за гарата и площада в Кьолн. И други, които казват честно и очи в очи истината. И по нищо не приличат на еврочиновниците, заврели дълбоко глава в онова място, което не го огрява слънцето. Не идвайте! Не ви щем! Стойте си там, в 18 век, радвайте се на жените си, които мислите, че са добитък, облечен в черен шаяк. Стойте си там, в тъпия свят, в който е страшно някой някому да се усмихне, защото това е „харам“.

Заврете си харама дълбоко в онова място от горното изречение и не идвайте, защото не ви щем. Иска ви откачената баба Меркел, която нейните хора все по-малко и по-малко харесват. Защото тя не успя да се надскочи. Не отиде нито сантиметър по-далеч от комунистическия интернационализъм, с който е закърмена. Тя е от ГДР, сещате ли се?

Няма никакъв проблем с религиозните ви тежнения, спирайте работа, за да блъскате чело в килимчето по пет пъти на ден и смятайте, че истеричният вой на оня отгоре е най-хубавата музика за душата. Но си го правете там, в така наречените си родини, където това ви е официална религия и където няма проблем жените ви да ходят чаршафосани от глава до пети.

Ако ще идвате насам обаче, трябва да знаете, че тук хората ходят с открити чела. В училище, по улицата и до магазина. Колкото и да виете, че снимката на личните документи трябва да бъде със забрадка. С шамия, с чадор, с бурка или както там му викате на тоя парцал, с който си увивате жените. А и за разлика от вас, ние не мислим, че ако видим жена с непокрито тяло, веднага трябва да я на…м.

Ние не ви харесваме. Готови сме да дадем подслон на бежанците от страшния ужас на войната, но смятаме, че повечето от вас не са такива, а преимуществено са имигранти от гадния ви свят, който се опитвате да наложите и на нас. Още нещо – тая, с „културното многообразие“ и „равнопоставеността на всички под слънцето“ вече не работи.

Ако искам да науча повече за културата ви (що за култура е тази, която няма нищо против жената да бъде смятана за долно качество човек, най-големият светец е този, който отреже повече глави на неверници и като отиде в Рая, го очакват 72 девствени момичета), зная къде е библиотеката и (да съм жив и здрав) все мога да отделя няколко лева, за да си купя атлас или справочник.

Няма да стане на вашата. Връщайте се там, откъдето сте тръгнали, повече няма място за вас. Майната ви на „особената нагласа“, майната ви на идеята, че когато се навирите, трябва задължително да охлабите жилата. Тук за това има публични домове, в които трябва да плащате. Но, все едно, изобщо не тръгвайте насам! Вие сте пришълци и не сте добре дошли. Ние решаваме дали да ви приемем. А не стотина мазни задници с няколко хиляди евро заплата, безпомощни да ревнат „не“ на откачилите толерасти.

Ако по някаква странна причина решим да допуснем някого от вас, той трябва да знае, че задължително трябва да стане част от цивилизацията. Не тази, която вече строи отделни клозети за третия пол, не тази, която праща на песенни конкурси мъже с бради, облечени в рокли, и със сигурност не тази, която опитва да ме убеди, че безпросветният, тъп и неграмотен африканец има повече права от мен, европеецът, само защото решил да се махне от дървото с бананите и да дойде да спи в бели чаршафи. Ако искате да сте част от цивилизацията, може и да си помислим дали да ви пуснем да припарите. Ако си искате килимчетата и племенните танци – марш в Средновековието, откъдето идвате. Точка. И адски ми писна от вас.

08.03 2016 в 11:48

Уффф дали ще умрат?!

08.03 2016 в 10:04

"В Северна Гърция обмислят дали да въведат извънредно положение."

Да въвеждат.
Тълпите сега ще се увеличават с часове, затопли се времето, морето се успокои.
До края на месеца в Гърция ще има критична маса от стотици хиляди мюсюлмани.
Отиде им туристическия сезон на гърците тази година.

08.03 2016 в 09:35

На тази снимка аз жени и деца не виждам! Честито на Меркел!

08.03 2016 в 09:34

Решението е само едно! Няма какво да се бавят.

http://insineracia.com/