Поредна атака с дронове срещу Одеса, военните са съсредоточени върху отбраната на Харков

OFFNews 09 април 2024 в 08:15 4903 1

Снимка GettyImages

Одеса и областта за поредна нощ са атакувани с дронове откъм Черно море, предаде БТА. Сирените са били задействани в 01:25 часа. Регионалните власти предупредиха жителите на украинския черноморски град и областта да отидат в бомбоубежища.

По информация в приложението "Телеграм" са били чути експлозии в град Черноморск, близо до Одеса. Взривове е имало и в крайдунавския град Измаил.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски обяви, че страната му се е съсредоточила върху отбраната на Харков, предаде ДПА. Вторият по брой на населението град в Украйна в последно време е подлаган на въздушни атаки от страна на Русия. Освен това има опасения, че тя може да опита да превземе Харков, който се намира на около 40 километра от границата.

Украинските въоръжени сили изготвят планове за отбрана на североизточния град, за който смятат, че може да стане цел на нова руска офанзива, отбелязва ДПА.

"Заедно с нашите партньори ние работим за укрепване на противовъздушната отбрана", заяви президентът на Украйна. Той допълни, че фокусът "сега е върху Харков: върху ситуацията с електрозахранването и подкрепата за хората и бизнеса в града и областта".

В последно време Русия засили ударите в Украйна, насочени по-конкретно срещу електрическата мрежа, в отговор на украински атаки, взели под прицел руски петролни рафинерии като отмъщение за бомбардировки на украински градове, отбелязва АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

09.04 2024 в 14:04

И докато Путин бомбардира Украйна защитниците от ЕС се карат кой да води бащината дружина. Дали да е Урсула или да е друг.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки