Поне шест седмици без стачка в "Луфтханза"

Вероника Шербанова 10 септември 2012 в 12:09 1232 0

Стачката в
Стачката в "Луфтханза" се прекратява за следващите шест седмици. Снимка: Reuters

Стюардите на „Луфтханза“ прекратяват стачките за шест седмици. Това обяви председателят на синдиката UFO Николай Баублис, цитиран от "Ройтерс".

Представителите на синдиката и на авиокомпанията се споразумяха в сряда да започнат официална процедура за посредничество. До това решение се стигна, след като превозвачът се съгласи да назначи за постоянно редица стюарди и стюрдеси на временни договори.

Баублис обясни, че посредничеството ще продължи не по-малко от шест седмици. През това време няма да има стачни действия. Ако преговорите не са успешни, стачните действия ще продължат.

Преговорите между двете страни продължават повече от година. Служителите на кабинния екипаж искат увеличение на заплатите с 5% и гаранции, че няма да бъдат наемани чуждестранни стюарди и стюардеси за намаляване на разходите на компанията.

Заради стачката в петък бяха отменени близо 1200 от всички 1500 полета на компанията за деня. Протестът продължи 24 часа и обхвана летищата във Франкфурт, Берлин-Тегел, Мюнхен, Хамбург, Дюселдорф, Щутгарт и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!