Quantcast

Полски политици зоват за бойкот на британската верига „Теско“

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2014 в 17:03 3423 1

Полската селска партия призова да бъдат бойкотирани всички магазини на британската хранителна верига „Теско“ в Полша, съобщи БНР.

Страстите в страната от Централна Европа бяха предизвикани от враждебно изказване на британския премиер Дейвид Камерън срещу полските имигранти.

Ян Бури, член на Полската селска партия, изрази възмущението си от позицията на британския премиер.

„Поведението на Камерън е невъзпитано и скандално. Не можем да бездействаме“, заяви Бури и призова сънародниците си да бойкотират британската верига "Теско".

Според него, въпреки че „Теско“ осигурява 30 хиляди работни места, обществото не може да гледа безучастно как Камерън обижда поляците. Политикът смята, че бойкотът на веригата е начин да се отговори на нападките от страна на управляващите във Великобритания.

Камерън от своя страна обясни, че не е искал да обижда работещите имигранти във Великобритания, а да постави на дневен ред някои от проблемите на страната си. По думите му една от трудностите пред Великобритания е пряко свързана с Полша и в частност с помощите, изплащани на децата на полските имигранти на Острова. Те са най-голямата група сред бенефициентите за подобни плащания – 26 хиляди полски деца, коментира Камерън.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2014 в 00:51

Поляците и румънците реагираха много по-остро и адекватно на КСЕНОФОБСКИТЕ изказвания на дребнобританския гей-премиер, отколкото неговия колега по гейска линия Вагинин.