Полша въвежда безплатни лекарства за деца и пенсионери

OFFNews 29 август 2023 в 21:54 921 1

Снимка Pixabay

Президентът на Полша Анджей Дуда, подписа законопроект за разширяване на кръга от хора, които имат право на безплатни лекарства, като включи в него лица до 18 години и възрастни граждани над 65 години, предаде полската новинарска агенция ПАП, цитирана от БТА.

Дуда подписа закона, представляващ изменение на съществуващия закон за финансираното от държавата здравеопазване и възстановяването на разходите за лекарства, в присъствието на министър-председателя Матеуш Моравецки.

До подписването на поправката само хората над 75-годишна възраст имаха право на безплатни лекарства, включени в списъка на Министерството на здравеопазването.

Лидерът на управляващата партия - вицепремиерът Ярослав Качински - обяви тази стъпка в средата на май по време на конгреса на партия „Право и справедливост“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

30.08 2023 в 09:05

Полша е най-динамично развиващата се трана в Европа. Има по-голям прираст на БВП от всички! Дори Германия не може да се мери с нея! В момента подготвят и до 2025 г ще имат най-голямата и най-добре въоръжена армия в европчейската част на НАТО. 3, 5 процента от БВП е за армията!
 
X

Да помогнем на украинските деца!