Полицията застреля похитител, убил заложник в банка в Луизиана

14 август 2013 в 11:08 2804 1

Мястото на похищението
Мястото на похищението

Тежко въоръжен мъж взе трима заложници в банка в северната част на американския щат Луизиана. Полицията се видя принудена да застреля похитителя, след като той отказа да пусне намиращите се в банката хора и простреля двама от тях. По-късно единият почина в болница, а състоянието на втория засега не е ясно, съобщи АП.

Трагедията се разигра в малкoто градче Сейнт Джоузеф. Мъжът влязъл в банката по обед и до полунощ отказвал да пусне тримата служители.

Полицията предприела крайната стъпка, след като мъжът заплашил да убие заложниците. Спецотряд щурмувал Tensas State Bank и застрелял похитителя на име Файед Абду Ахмед. По време на акцията той прострелял мъж и жена в горната част на тялото, съобщава Си Ен Ен. Ранените били откарани в болница.

Похитителят бил познат на органите на реда. Той е роден в Калифорния, а семейството му има магазин за хранителни стоки. Местен полицейски началник го описа като страдащ от параноидна шизофрения. По време на преговорите по освобождаване на заложниците той споделил, че чува гласове и иска да има устройство, което да ги изкара от главата му.

Преди да застреля мъжа и жената, той освободил третия задържан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови