Полицията в Пакистан арестува двамата християни, обвинени в богохулство

OFFNews 18 август 2023 в 13:17 694 0

Задържане

Снимка Pinterest

Полицията в Пакистан арестува двамата християни, обвинени в богохулство

Полицията в Пакистан арестува двама християни, обвинени в богохулство. Арестът се случва два дни след като мюсюлмани изгориха църкви и къщи в провинцията Пенджаб, съобщава Ройтерс.

До нападението над църквите и къщите се стигна след като мюсюлмани, живеещи в района, твърдят, че са видели местен християнин и негов приятел да късат страници от Корана, да ги хвърлят на земята и да пишат обидни думи по тях.

Обвиненията срещу двамата християни са свързани с видяното от мюсюлманите. Полицията твърди, че са намерени страници от Корана, с някои унизителни бележки, изписани в червено.

Паравоенни части охраняват селището в източната част на страната, след като вчера пакистанските власти задържаха над 120 души при нощни обиски в района на Източен Пакистан, където мюсюлманите нападнаха църквите и домовете на представители на християнското малцинство.

Размириците бяха осъдени от местни и международни групи за защита на правата на човека.

Международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" призова за отмяна на законите за богохулство в страната, според които всеки, който бъде признат за виновен в обида срещу исляма или ислямски религиозни фигури, може да бъде осъден на смърт. Властите все още не са изпълнявали смъртно наказание за богохулство.

Групите за защита на правата на човека твърдят, че обвиненията в богохулство често се използват за сплашване на религиозните малцинства в Пакистан и за уреждане на сметки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика