Полицай уби 17-годишен, безредици в Париж

OFFNews 28 юни 2023 в 07:39 2946 1

Полиция

Снимка Архив

Безредици в Париж

15 души бяха арестувани след протести и безредици тази нощ в предградието на Париж Нантер, след като полицай застреля 17-годишен младеж, не се подчинил на нареждане на униформените да спре колата си. 

Автомобилът изминава няколко десетки метра, след което се забива в стълб. Жертвата - Наел М., е починал малко след като бил улучен в гърдите, съобщават АФП и БТА. 

38-годишният полицай, обвинен в стрелбата по тийнейджъра, е задържан по обвинения в убийство.

Коли и контейнери за боклук бяха запалени през нощта от протестиращите, разрушени са автобусни навеси, край полицейско управление са пуснати фойерверки. Полицията за борба с безредиците използва сълзотворен газ, за ​​да разпръсне демонстрантите, някои от които изградиха барикади през цялата нощ.

Френските власти са започнали две отделни разследвания след смъртта на тийнейджъра - едно за възможно умишлено убийство от лице на публична власт и друго за неспособност на шофьора да спре и предполагаемия опит да убие полицая, съобщи бТВ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

28.06 2023 в 11:58

Видях видеото, насочили са оръжие към него, той е в колата, след това потегля. Нещо им се е репчил, на единия не са му издържали нервите.

И там има боклуци, които знаят че са малолетни и закона не ги лови и си правят каквото искат.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки