Походи за мир и протести срещу ковид мерките в Германия

OFFNews 03 април 2021 в 20:03 3223 0

Няколкостотин души участваха в традиционните походи за мир, организирани през уикенда на Великден в много германски градове, предаде ДПА. В Щутгард протестираха срещу ковид мерките.

В Мюнхен в проявата се включиха около 1000 души, които настояваха за премахване на ядрените оръжия. Те се обявиха и срещу използването на бойни дронове във военните операции. В Мюнстер около 100 активисти участваха в колоездачен поход за мир. В Майнц около 100 души участваха в шествие за мир.

Подобни прояви имаше и в Нюремберг, Саабрюкен и Дюселдорф. Те бяха подкрепени от различни партии, църковни групи, групи в подкрепа на мира, както и от групи на климатични активисти. Подобни прояви ще има през целия Великденски уикенд в Германия.

Същевременно днес в Щутгарт хиляди хора се събраха за протест срещу коронавирусните ограничения. Протестната проява бе във фестивалната зона Канщатер Вазен на брега на река Некар. Протестът е организиран от движението Латерално мислене, което обединява крайнодесни, антиваксъри и отрицатели на COVID.

Повечето от демонстрантите не носеха маски. Те игнорираха и призивите на полицията да спазват санитарните правила. Демонстрантите преминаха в шествие из центъра на града и накрая се озоваха на градски площад. Те носеха плакати, на които пишеше "Край на ковид диктатурата".

Протестиращите призоваха за прекратяване на локдауна, казаха, че не вярват на официалните данни за броя на заразените с коронавируса и се обявиха против задължението да се ваксинират. Протестната проява в Щутгарт не беше белязана от големи инциденти.

Между 15 000 и 20 000 души се събраха на 20 март в Касел на подобен протест, който приключи със сблъсъци с полицията и с няколко ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови