Похитител взе 15 заложници в швейцарски влак. Полицията го рани фатално

OFFNews 09 февруари 2024 в 11:21 1218 0

релси

Снимка Архив

Швейцарските власти обявиха, че въоръжен с брадва и нож мъж е взел за заложници 15 пътници във влак в продължение на почти четири часа снощи. Полицията е щурмувала влака и той е бил фатално ранен, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Инцидентът се е случил в град Есер-су-Шамван във влак, който пътува между градовете Болм и Ивердон-ле-Бен в швейцарския кантон Во, близо до границата с Франция.

"Всички заложници бяха освободени невредими. Похитителят бе фатално ранен по време на намесата", се казва в изявление на полицията в кантона Во. 

Полицията обясни, че нападателят е 32-годишен иранец, подал молба за убежище, но не даде подробности за евентуалните му мотиви.

Говорител на полицията в кантона Во заяви, че няма признаци това да е терористичен акт.

"Това е безпрецедентен случай, предвид броя на жертвите – 15 заложници – и намесата на 60 полицаи", каза главният прокурор пред местна телевизия.

Ситуациите със заложници са рядкост в Швейцария, но се случват в банки и предприятия, посочва Ройтерс. През януари 2022 г. служители на часовникарска фирма бяха взети за заложници и бяха принудени да отворят сейф с ценни метали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика