Погребват кралицата на 19 септември. Кейт, Уилям, Меган и Хари зарадваха тълпите (галерия)

OFFNews 10 септември 2022 в 22:29 18490 0

Кейт, Уилям, Хари и Меган

Снимка Getty Images

Принцът и принцесата на Уелс, придружавани от херцога и херцогинята на Съсекс, посрещат дошлите да почетат паметта на кралицата пред замъка Уиндзор.

Кралица Елизабет Втора ще бъде погребана на 19 септември, съобщиха днес от двореца.

Церемонията ще се състои в Уестминстърското абатство. Четири дни по-рано тленните останки на Елизабет Втора ще бъдат там за поклонение. Утре ковчегът ѝ ще замине от двореца Балморал към Единбург, като с него ще пътува принцеса Анна.

Междувременно церемониите по предаване на престола и поклонението пред тленните останки на най-дълго управлявалия британски монарх продължават.

Огромни тълпи се събраха под синьото небе в късното лятно слънце в замъка Уиндзор този следобед. Повечето от тях бяха дошли, за да отдадат почит на кралица Елизабет II, но когато охраната постави бариери около входа на Кеймбриджската порта и по протежение на Long Walk (дългата алея), хората започнаха да се питат дали нещо няма да се случи, предаде Би Би Си. Множеството изведнъж избухнало в радостни викове, когато Уилям, Кейт, Хари и Меган се появили, за да поздравят дошлите да отдадат почит на паметта на кралицата. "И изведнъж се разнесе радостен възглас, децата се качиха на раменете на хората и всички вдигнаха телефоните си, за да направят снимка. Това бяха Уилям, Кейт, Хари и Меган. Множеството викаше и се радваше, когато те излязоха, за да погледнат цветята, оставени в знак на почит, и да говорят с хората", предава репортер на Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови