''Под развалините на всяка сграда в Мариупол вадим по 80-100 трупа''

OFFNews 07 май 2022 в 15:23 7686 2

Снимка Getty Images

Участници в разчистването на развалините в Мариупол твърдят, че под всяка от бомбардираните сгради вадят по 80-100 трупа.

Това съобщи в Telegram съветникът на кмета на Мариупол Пьотр Андрюшченко.

„Историята е на един от участниците в извозването на развалините в Мариупол. Не казвам име, защото човекът, все още е в Мариупол и е в постоянна опасност. Под натиска на нашествениците и за да изхрани семейството си, преди седмица той се включи доброволно в разчистването на развалините в града. Мъжът издържа само няколко дни. Той казва, че хората докато работели, повръщали и изпадали в мълчалив ступор, а после избухвали редовно, защото броят на човешките тела и части от тела под развалините е лудост. Имало е по около 80-100 трупа под всяка разчистена сграда“, пише Андрюшченко.

Въпреки това според него има основателни подозрения, че официалните данни за човешките загуби в Мариупол няма да съвпадат с реалните.

Той допълни, че според човека, с когото е разговарял, хората в града масово са в нервен срив.

"Хората започнаха да се движат повече из града и да виждат всички ужаси, всички разрушения. Сега цялата картина е пред очите им. Психиката не понася "радостите на руския свят", обясни той.

На 13 април омбудсманът на Украйна Людмила Денисова каза, че по предварителни данни на администрацията на Донецка област към тази дата в град Мариупол вече са загинали между 20 000 и 22 000 граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

Porr

07.05 2022 в 19:32

Няма как нормален човек да издържи на такива гледки. Чудя се как русофилите одобряват това. Ама какво се чудя - според тях това са нацисти - бебета, деца, старци.

2744

1

AAA

07.05 2022 в 16:44

Най-голамото зло на 21-ви век е Путин!!! Ще се пенсионира в ХАГА