Quantcast

Почина лелята на Обама

OFFNews Последна промяна на 09 април 2014 в 10:51 1562 2

Снимка Josh Reynolds/AP

На 61 г. почина лелята на американския президент Барак Обама Зеинтуни Онянго, съобщи USA Today.

Онянго е издъхнала във вторник в рехабилитационен център в Бостън.

Тя е била лекувана от рак и затруднения при дишането.

Онянго, която е от кенийски произход, е доведена сестра на бащата на президента.

Тя напуска Кения, за да живее в САЩ през 2000 година. През 2004 г. й е отказано политическо убежище от американски съд, но тя остава в страната нелегално, като живее в обществено жилище в Бостън.

Нейният случай бе повод за много публикации преди президентските избори през 2008 г.

Онянго получава политическо убежище през 2010 г. Тогава съдът постановява, че животът на Онянго може да бъде поставен в опасност заради роднинските й връзки с американския президент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2014 в 14:17

Коя е тази жена, има ли кариера в политиката, арт средите спорта или какво. Леля и то не съвсем на Обама. Що за новина е това. И докога ще занимавате хората с глупости.

09.04 2014 в 12:23

@Поля
Опасният пробив в сигурността на интернет не е открит, а е сложен там. OpenSSL е платформа с отворен код, което по принцип я прави доста по-сигурна от гледна точка на задни врати, отколкото Windows например. Това не е новина, а антиреклама. Референдумът в Каталуния е ясно, че ще бъде забранен на фона на Крим. За Украйна е ясно, че ще бъде разделена по примера на Югославия. Обаче за кенийската леля на Обама е винаги интересно да четем, дава яснота за зависимостите на сламения човек във Вашингтон, което вероятно може да обясни и това което се случва в Украйна, а защо не и световната криза.