По-тежко обвинение за убиеца на басиста от "Любе"

OFFNews 20 април 2016 в 14:25 3536 2

Павел Усанов

Руската прокуратура промени в по-тежко обвинението срещу извършителя на нападението над бас китариста на група "Любе" Павел Усанов. Разследването е поверено на най-опитните следователи, каза говорителят на прокуратурата Владимир Маркин.

Следствието е установило, че на 2 април 39-годишният Максим Добрий е ударил с юмрук в главата Павел Усанов. Музикантът бил приет в болницата в безсъзнание.

Добрий е жител на Солнечногорски район, мениджър в транспортна фирма. Той остава в ареста и е обвинен в умишлено увреждане на здравето, довело до смъртта на жертвата, допълва ТАСС.

Невъзможно е да се говори за каквито и да било човешки права и уважение към националисти, които са готови да убиват хора заради идейни разногласия. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, след като Павел Усанов от култовата руска група „Любе“ почина във вторник след побой.

„Няма да имате нито ценности, нито уважение, докато не престанете да стреляте хора на майданите, да горите домовете на профсъюзите и да убивате в барове по национално-идеологически признак“, написа Захарова на страницата си във Facebooк. „Отначало интензивна реабилитация от национализма, а после всичко останало“, написа говорителят на руското Външно. „Иначе – клинична смърт от самоотравяне“.

Поводът убийството на музиканта да бъде свързано с украинския национализъм бе публикация в блога на известния писател Захар Прилепин, според който 41-годишният Усанов бил нападнат по време на разгорещен спор за събитията в Донбас. Според Прилепин басистът на „Любе“ станал жертва на атака в един от ресторантите на гр. Дмитров, където празнувал рождения ден на приятел. Усанов неведнъж се е изказвал в подкрепа на опълченците от Донбас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

20.04 2016 в 15:16

Крайно тъпа идея - да спориш за политика с придворен.

Е, разбира се, ако тезата на прокуратурата има нещо общо с истината - за Русия говорим все пак.