По-строги мерки в Лондон заради бързото разпространение на COVID-19

OFFNews 14 декември 2020 в 20:56 1842 0

Поради бързото разпространение на COVID-19 в Лондон, британската столица ще бъде поставен в най-високата степен на противоепидемични ограничения – степен 3, съобщават от българското външно министерство. 

Очаква се новите ограничения да влязат в сила от полунощ на 16 декември, вместо от 19 декември. Те ще бъдат преразгледани на 23 декември.

Освен Лондон, в степен 3 вероятно ще влязат и части от областите Есекс и Хъртфордшир. По този начин над 10 милиона граждани ще бъдат поставени под по-стриктни мерки.

Сред основните рестрикции са: забрана за контакти с хора на закрито и в повечето заведения на открито, освен с членове на домакинството. Разрешени са срещи до 6 души на открито – паркове, плажове или сред природата.

Магазините, фитнес залите и фризьорските салони остават отворени, но може да бъдат въведени ограничения в начина на обслужване на клиентите.

Затварят се барове, пъбове, кафенета и ресторанти, кина, театри и заведения за забавления на закрито, както и се забраняват посещенията на спортни събития на стадиони. Ресторантите могат да приготвят храна само за доставка.

Препоръчва се да не се посещават райони в 3-та степен, а техните жители да не посещават райони с по-ниска степен за противоепидемични мерки.

В същото време правителството няма намерение да отмени т.нар. „Коледна ваканция", според която в периода 23-27 декември гражданите в цяла Великобритания, независимо в коя степен се намират, ще могат да се срещат на закрито с членове на до две други домакинства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови