По комунистически маниер: Китай обяви ''решителна победа'' над коронавируса

OFFNews 16 февруари 2023 в 20:44 2596 3

Площад Тянанмън

Снимка Getty Images

Площад Тянанмън

Постоянният комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия е провел заседание, председателствано от Си Цзинпин, на което се е стигнало до заключението, че след възстановяването на 800 000 пациенти, повечето от които в критично състояние, Китай "решително е победил" коронавируса.

Откакто в началото на ноември бяха отменени строгите мерки срещу разпространението на заболяването, повече от 200 милиони китайски граждани са били диагностицирани и лекувани от коронавирус, твърдят властите в Пекин.

Китай наложи някои от най-драконовските мерки в света, които предизвикаха антиправителствени протести и освен това се отразиха тежко на втората по големина икономика в света, отбелязва БТА.

Официалната държавна информационна агенция Синхуа днес цитира Си Цзинпин, който е заявил, че политиката на контрол върху огнищата е била "напълно правилна".

Внезапното отменяне на стратегията за нулев COVID-19 през ноември и декември доведе до вълна от инфекции, които временно претовариха болниците. Оттогава новите случаи преминаха пика си и животът до голяма степен се върна към нормалния си ритъм. Но пътувания от и към Китай обаче все още не са се върнали към нивата отпреди пандемията.

Правителството ще продължи "да оптимизира и коригира политиката и мерките за превенция и контрол в зависимост от времето и ситуацията с голяма историческа отговорност и силна стратегическа решителност", посочва Синхуа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

3

DARTH VADER

16.02 2023 в 23:53

Браво другари,следващата стъпка на традиционната китайска медицина,трябва да бъде:решителна победа срещу хремата...

На следващия конгрес на ккп,лозунгите ще гласят-

Нито един хремав китаец,под мъдрото ръководство на другаря дзин пин;)

345

2

Джендо Джедев

16.02 2023 в 22:20

Айде, бе, другари, ние в нормалните страни вече го забравихме, вие тепърва го борите! :D

2073

1

Johnny B Goode

16.02 2023 в 20:50

Щом са такива печени, трябваше преди 3 години да го победят.
 
X

Да помогнем на украинските деца!