Плевнелиев се среща с представители на МВФ и Световната банка

29 април 2013 в 11:45 1165 0

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на Международния валутен фонд (МВФ) и с президента на Групата на Световната банка Джим Йонг Ким, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата е част от програмата на тридневното посещение - от 29 април до 1 май - на президента в САЩ по повод отбелязване на 100-годишнината от основаването на Лигата срещу поругаването и честването на юбилейната 70-годишнина от спасяването на българската еврейска общност през Втората световна война.

На 1 май държавният глава ще бъде гост-лектор на дискусия, посветена на бъдещето на Европа, организирана от Европейския институт. Неправителствената организация, базирана във Вашингтон, работи за насърчаването на трансатлантическите отношения. Организацията е създадена преди 23 години и е утвърден институт за дискусия по въпросите на Европейския съюз и европейската интеграция.

На 30 април президентът Росен Плевнелиев ще участва в дискусия на тема „Трансатлантическата връзка в Новата ера“, организирана от Института за културна дипломация, Факултета по международни изследвания към университета „Джон Хопкинс“ и от германския фонд „Маршал“ на САЩ. На форума с участието на учени и експерти по въпросите на сигурността и дипломацията ще бъдат обсъдени стратегическото партньорство ЕС-САЩ и въпроси на мира и сигурността. В изказването си българският президент ще постави акцент и върху трансатлантическите икономически отношения, както и върху въпроси на енергийната сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови