Племенникът на Джон Ф. Кенеди и кандидат за президент на САЩ взе за партньор бившата съпруга на Сергей Брин

OFFNews 27 март 2024 в 10:06 2908 0

Кенеди-Шанахан

Снимка Getty images

Никол Шанахан и Робърт Кенеди-младши

Независимият кандидат за президент Робърт Ф. Кенеди-младши - племенник на убития преди 60 г. президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, обяви официално, че бившата съпруга на съоснователя на Google Сергей Брин - Никол Шанахан, ще бъде неговият претендент за вицепрезидент.

38-годишната Никол Ан Шанахан е адвокат и филантроп и бе омъжена за един от най-богатите хора на планетата Сергей Брин в продължение на 5 г. Миналата година те се разведоха.

Социологическите проучвания показват, че шансовете на 70-годишния Кенеди да влезе в Белия дом клонят към нула. Като начало, той трябва да се класира поне за участие в изборите в повечето щати, съобщи Би Би Си.

Робърт Ф. Кенеди-младши е син на сенатора Робърт Ф. Кенеди, който бе убит през 1968 г., докато се кандидатира за президент. Пет години по-рано бе застрелян чичото на младши - президентът Джон Ф. Кенеди.

Самият Робърт Ф. Кенеди-младши е адвокат, природозащитник и виден привърженик на конспиративни теории за вредата от ваксините, особено тези срещу CОVID.

Първоначално Кенеди-младши се опитва да се бори с президента Джо Байдън за номинацията на Демократическата партия, но през октомври миналата година изоставя тези усилия и обявява, че ще се кандидатира като независим.

Намеренията на Кенеди донякъде притесняват ръководството на Демократическата партия: то се опасява, че ще отнеме гласове на Байдън. Според резултатите от последното проучване на YouGov обаче само около един процент от американците са склонни да гласуват за потомъка на известния клан Кенеди.

Кенеди-младши се възползва от ситуацията и обяви, че ще бъде опонент както на Байдън, така и на Доналд Тръмп, събирайки гласовете на онези демократи и републиканци, които не харесват претендентите на своите партии.

Никол Шанахан дълго време спонсорираше Демократическата партия, а през последните месеци премина към кампанията на Кенеди-младши. Тя плати част от многомилионната сметка за неговата предизборна реклама по време на най-скъпото му ефирно време - Супербоул, финала на Националната футболна лига.

Спотът бе римейк на предизборна кампания на Джон Ф. Кенеди през 1960 г. Някои членове на клана Кенеди се възмутиха, че техният скандален роднина, теоретик на конспирацията и активист срещу ваксинирането, използва наследството на чичо си по този скандален начин.

На митинг във вторник в Калифорния, на който Кенеди и съпругата му я представиха на обществеността, Шанахан заяви, че напуска Демократическата партия, защото според нея тя е загубила ориентирите си, потънала е в елитарност и е решила да преследва победата на всяка цена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!