Питон избяга от зоомагазин и удуши две деца в съня им

Елица Мартинова 06 август 2013 в 11:04 7465 0

Двете братчета - Ноа и Конър, Снимка: Facebook
Двете братчета - Ноа и Конър, Снимка: Facebook

Питон избяга от терариума си в канадски зоомагазин и удуши две братчета в съня им, предадоха световните медии.

Трагичният инцидент се е случил в град Кембълтън, Канада. Питонът е избягал от зоомагазин в приземен етаж на кооперация в града. На горния етажа живеело семейството на собственика на магазина Жан-Клод Савойе.

Вечерта двете загинали деца пристигнали на гости с преспиване у Савойе, където по-късно се случила трагедията.

4,5-метровият питон явно успял да избяга от терариума си и се вмъкнал във вентилационната шахта, по която се домогнал до стаята, където спели двете братчета – на 5. и 7 г. Змията паднала от тавана точно върху леглото на момчетата и ги удушила в съня им, без те дори да усетят. Синът на Савойе спял в друга стая и се измъкнал невредим.

Смъртта на двете деца била установена от самия собственик на следващата сутрин. Той сам се обадил на родителите им, с които били много близки приятели.

Тим Томас, бивш служител в зоомагазина, разказва, че не може да си представи как питонът е успял да се измъкне, тъй като мерките за сигурност помещението били на много високо ниво.

Властите в града съобщават, че зоомагазинът на Савойе е напълно законен, отговаря на всички изисквания и е инспектиран ежегодно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!