Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пирати нападнаха кораб с български моряци в Бенин

OFFNews 20 април 2020 в 17:49 3277 0

Българското министерство на външните работи проверява информация за атакуван от пирати контейнеровоз в района на Котону, Бенин. 

По данни на компанията за морска сигурност Dryad Global екипажът на контейнеровоза TOMMI RITSCHER е съставен от руски, украински, български и филипински моряци.

Най-близко разположеното българско посолство - в Абуджа, Нигерия, не е получавало информация за такъв инцидент с български граждани, съобщават от пресцентъра на МВнР.

Временно управляващият посолството и консул Георги Йовчевски е получил указания да провери информацията и след получаването на отговори от властите в Бенин веднага ще ви информираме, заявиха още от външното ни министерство.

Според информацията на Dryad Global контейнеровозът TOMMI RITSCHER, който плава под португалски флаг, е нападнат от пирати на 19 април.

11 души от екипажа (не се съобщава тяхната националност) са успели да се заключат в специално помещениe, предвидено за укритие при пиратски атаки.

Нападаталите обаче държат на борда на кораба за заложници осем души от екипажа (също към момента не се съобщава тяхната националност). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews