Пионтковски пред УНИАН: Обучените на Запад украински летци ще излитат от летища в Румъния и Полша

OFFNews 01 април 2023 в 17:59 8620 3

Снимка Wikimedia Commons

Споразуменията между Китай и Русия ускоряват военната помощ за Украйна от западните партньори в навечерието подготвяното контранастъпление на въоръжените сили. На Украйна ще бъде предоставена не само авиация, но и летища за нея в страните от НАТО, съобщи във видео интервю за УНИАН публицистът и политолог Андрей Пионковски.

„Това, което Пу (Путин) и Си правят сега, те просто работят за нас. Те ежедневно оформят американското обществено мнение, че с Пу трябва да се приключва решително и колкото може по-бързо. “, каза публицистът.

Той говори и за нуждата, която изпитва Украйна от изтребители четвърто поколение.

„Какво според вас правят, стотици, а може би и повече от най-добрите украински летци, обучавани сега в САЩ, Великобритания, Полша и както стана ясно, защото беше скривано до последно и на „Миражи“ във Франция. Те какво? Ще продължават да се учат там ли, когато се разгърнат бойните действия в Южна Украйна? Моето предположение е, че тези летци се готвят на западни самолети“, каза политологът.

Пионтковски предположи, че те ще излитат от румънски и полски летища:

„Няколко пъти беше изразено мнение, че е трудно украинските летища да бъдат напълно подготвени за обслужване на тези самолети. Струва ми се, че така ще се реши въпросът. Освен това, знаете идват МиГ-29, но те идват не просто така, идват с допълнително оборудване за западни (американски и британски) крилати ракети и бомби“.

Пионтковски не се съмнява в политическата решимост на ръководството и цялата политическа класа на САЩ, насочена към това контранастъплението на въоръжените сили да завърши с „демонстративна и внушителна победа за Украйна, която ще предизвика сериозни политически промени вътре в Русия“.

Както писа УНИАН, секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексий Данилов изрази увереност, че западните съюзници ще предадат на Украйна модерни американски изтребители F-16 в близко бъдеще .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

02.04 2023 в 07:24

Цццц, така не се ли "въвличат във война"? Че и Румъния. Съседна страна. Също "освободена" от първия СССР през Втората световна.
Резидентът на рашистите Радев да коментира това!

4738

3

Того

01.04 2023 в 18:56

Трябва да се закрият руските консулства в България. В руското посолство да се остави дипломатически персонал до 10 човека. На всички руски граждани с имоти в България да им се даде срок до две години през които да се освободят от имотите си.

-2175

2

IvanGrozn

01.04 2023 в 18:41

Какво ще си купиш с рубличките, палячо. Ряпа? Нефт? Уран? Газ? Лада? ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ РЪСКА СГАН!