Пхенян изстреля над 200 снаряда, Сеул нареди евакуация от остров

Ким Чен-ун призова за увеличаване на производството на ракетни установки

OFFNews 05 януари 2024 в 07:19 3607 3

Ким Чен-ун

Снимка БТА/АП

Северна Корея е изстреляла тази сутрин над 200 брегови артилерийски снаряда, съобщиха южнокорейските военни, цитирани от Ройтерс.

От Сеул не съобщават за щети, причинени от изстрелите, снарядите са паднали на север от Северната гранична линия (СГЛ), която изпълнява ролята на морска граница между двете Кореи, посочват източниците. 

Южна Корея нареди евакуирането на цивилните от остров Йонбьон, който се намира на 10 км от Северна Корея, съобщи министерството на отбраната, цитирано от Франс прес и БТА. 

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова за увеличаване на производството на различни ракетни установки, определяйки това като важна задача за готовността за "военна конфронтация" с врага и укрепване на капацитета на страната за възпиране на ядрена война, съобщи днес държавната информационна агенция КЦТА. 

Вчера Белият дом заяви, че Северна Корея наскоро е предоставила на Москва за войната й срещу Украйна балистични ракети и пускови установки, някои от които Русия вече е използвала. От месеци Вашингтон обвинява Пхенян, че доставя военно оборудване на Москва, в замяна на което тя оказва техническо съдействие на Северна Корея да развие военния си потенциал. Пхенян отрече твърденията, че доставя оръжия на Москва, припомня БТА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

3

user4eto

05.01 2024 в 09:37

Путлер (Патрушев) или каквото е останало от него, всячески се мъчи да дестабилизира всички точки където е имало конфликти. Азербайджан-Армения, Израел-Газа, Венецуела-Гаяна, Северна-Южна Корея, Африка. Подлага дирника, си както и страната си на Китай. И всичко това за отвличане на вниманието на запада от Украйна. Е няма да стане!

-1974

2

Владè

05.01 2024 в 08:56

Тоя като почне , ше стори на на братушковците си най-лошия майтап. Пхенян не е масква, брачата рускии ,нема да отворят втори фронт с посраните задници, читайците имат бизмис да правят не им е до ким и бахар.С каспичанска стомана от чисто джилезо ракети не се праввт...Смехххгххххххх.

2550

1

alfakentavur

05.01 2024 в 08:46

Малкият Путин иска да прилича на батко си.
 
X

Да помогнем на украинските деца!