Петата по големина британска авиокомпания спря всички полети и отмени резервациите

Властите предприемат мерки за връщането на 110 000 ощетени пътници във Великобритания, 300 000 резервации пропадат

OFFNews 02 октомври 2017 в 09:02 4562 0

Монарх Еърлайнс (Monarch Airlines) - петата по големина британска авиокомпания - прекрати продажбите на билети, всички около 300 000 резервации за предстоящи полети са отменени, обяви гражданската възухоплавателна администрация, цитиран от Би Би Си.

Около 110 000 пътници са в чужбина и трябва да се приберат във Великобритания, заради което властите са организирали повече от 30 самолета да ги върнат в родината.

Клиентите, които трябва да излетят от Великобритания, са били посъветвани изобщо не ходят на летището.

Монарх преговаряха с британската ГВА за подновяване на лиценза си за продажба на пакети за почивки. Опитите това да се случи продължиха до полунощ в неделя, но в крайна сметка се провалиха.

Клиентите могат да проверят новите си полети на сайта на компанията - monarch.caa.co.uk. Те ще се състоят най-малко 48 часа по-късно от първоначално планираното време за излитане.

Авиокомпанията превози 6.3 милиона пътници миналата година до 40 дестинации от летищата Гетуик, Лутън, Бирмингам, Лийдс-Брадфорд и Манчестър. Основана е през 1968 г., служителите ѝ са около 2 500 души. "Монарх" има авиокомпания, туроператорска фирма и инженерно отделение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !