Пеевски и Божков нямат шанс в американския съд срещу санкциите по закона Магнитски

OFFNews 06 юни 2021 в 20:55 8261 0

Снимка cato.org

Стив Ханке

Правителството на САЩ няма практика да предоставя доказателства по отношение на санкционирани по закона "Магнитски", заяви пред bTV американският икономист Стив Ханке.

Министерството на финансите на САЩ е уверено във фактите, с които разполага. И са готови да се защитават и в съда - при необходимост. Правили са го и преди, имало е повече от 100 души, санкционирани досега по този закон и министерството никога не е губило дело. Следователно българите, ако обжалват и заведат дело, вероятността да загубят е 100%, каза Стив Ханке.

Според него единствената разлика между корупцията в България по времето на комунизма и днес е, че сега има много повече за крадене, отколкото тогава: "Това не е нищо ново за България"

Представете си ловец на едър дивеч, той иска да улови дивеча, иска голям трофей. Байдън иска голям трофей и затова санкциите се случват сега. Байдън е едва от няколко месеца на поста и се опитва да е много агресивен в налагането на санкции по закона "Магнитски", въведен през 2016 г., твърди бившият икономически съветник на президента Роналд Рейгън.

Законът съществува, а в България корупцията е толкова голяма, че тя е просто лесна мишена, категоричен е Ханке.

В България нито едно голямо предприятие няма да работи с тези санкционирани фирми. Ако го направят, има опасност и те самите да бъдат санкционирани, твърди той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!