Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Патриарх Гундяев: На Запад живеят добре, ама си сменят пола

Западнизацията на Украйна, стремежът й да стане част от западния свят, заплашва страната със загуба на идентичност, дехристиянизация и затъване в „моралния релативизъм", който е станал част от културата и политиката на Запада, заяви московския поп.

OFFNews 07 януари 2023 в 16:17 6943 17

Гундяев
Патриарх Кирил (Гундяев).

Западнизацията на Украйна, стремежът й да стане част от западния свят, заплашва страната със загуба на идентичност, дехристиянизация и затъване в „моралния релативизъм“, който е станал част от културата и политиката на Запада, заяви днес руският патриарх Кирил (по-известен като Гундяев) в рождественско интервю за телевизия „Русия 1“, предаде ТАСС.

Всички тези призиви за демократизация, западнизация на страната, разбира се, завъртат главите на онези, които свързват тези призиви с подобряване на материалния живот на хората. Богатите на Запад живеят добре и ако вървим по този път, и ние ще живеем по-добре. Но по същия път, както е известно, стои въпросът за смяната на пола, критичното отношение към религията и много от това, което днес съпътства дехристиянизацията на западното общество, каза патриархът, говорейки за положението в Украйна, отбелязва ТАСС.

Кирил каза, че ако украинците се примирят с „моралния релативизъм“, който е станал част от западната култура, те ще загубят идентичността си.

Защитавайки на законодателно равнище традиционните ценности и морални принципи, руската държава днес играе специална роля в света и води борба за „бъдещето на цялото човечество“, каза патриархът в интервюто.

Нашата борба за морални принципи, нашата борба за запазване на вярата – това е борба за бъдещето на цялото човечество, за живота на света. Ние се борим за живота на света, за това човешката цивилизация ще остане жизнеспособна. И докато това дело и тази вяра бъдат запазени, ще се запази и надеждата за бъдещето. В този смисъл, разбира се, нашата страна има много специална роля, каза патриарх Кирил.

Той отбеляза, че днес Русия се превръща в "духовно силна общност" и колкото по-негативен натиск се оказва върху страната отвън, толкова по-силни стават руснаците. Според патриарха той "се чувства като пастир" и, срещайки се с хора с различен социален произход и положение в обществото, вижда, че трудностите не ги отслабват.

Предстоятелят на Руската православна църква оцени положително приетите наскоро закони в Русия за защитата на традиционните духовни ценности и забраната на пропагандата на хомосексуализма и педофилията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2805

17

Едър Вредител

09.01 2023 в 01:22

Най големите ценности са руспийските ценности ем кадирите ти ебът войската изпратена да мре,ем продаваш безмитни цигарки и алкохол и имаш 6 милиарда кеш в западни банки,ем пияните и живеещи в мизерия глубиннъй народ си дават жените за тежко йебанье за дребни стинки и им плющите и децата в педофилските манстиръй . Руский мир с руские ценности

2744

16

AAA

08.01 2023 в 07:27

Кирил и бай пешо ще го духат ;)

-5840

15

https://youtu.be/GOA4vL4WCeg


Когато ние освобождавахме "нашата Украйна", а предатели ни наричаха Окупатори.

-5840

14

Великите хора, великите дела, които са потърсвали душата на човечеството, които са го затрогвали и смайвали, рядко са намирали на своето време подготвена за себе си публика

-5840

13

Но… стига ми тая награда – да каже нявга народът: умря сиромах за правда, за правда и за свобода…“


ей такива с ценностите,но много забравят

3714

12

GB

07.01 2023 в 20:19

Войната на русия срещу Украйна, всъщност, цели наистина "загуба на идентичност", на украинската идентичност. Войната води до "дехристиянизация" на самите руски войници, християни и мюсюлмани. Войната на московците ги доведе и до ""затъване в „моралния релативизъм“".


"Защитавайки на законодателно равнище традиционните ценности и морални принципи, руската държава днес играе специална роля в света и води борба за „бъдещето на цялото човечество“, каза патриархът в интервюто." ________

Видимите от нас "традиционните ценности и морални принципи" са: нападения над и заграбване на чужда територия, масови убийства чак до геноцид, изнасилвания наред, включително и "своите" войници, гаври и извращения, съсипване икономиката на съседна държава, лъжи без прекъсване, и т.н.

9347

11

Анализи

07.01 2023 в 19:50

Не бих се учудил ако патриарха Кирилчо е обратен.

2099

10

Mateevk

07.01 2023 в 19:46

Какви са тия духовни ценности, базирани на обезценяващия се непрекъснато човешки живот. Та там вече това се набива в главата на и без друго зомбираното население - че няма нищо страшно да умреш. За тебе почва ново начало, а твоите близки ще получат безплатен парцел за вила и нова Лада. Това ли са висшите духовни ценности на руския мир? Плюя на тези "ценности" и на тези, които ги пропагандират! Проклети да са!

318

9

Valioka

07.01 2023 в 19:37

А, пешо, прав е бе, как да не е прав... По-добре да ги избият, отколкото да се покваряват... Ти, акъл у главата имаш ли, семейство имаш ли, деца имаш ли... Нещастник малоумен. Като му е зор на Гундяев за рабите Господни, да си запретне расото и да тича да благовества, да се моли и да се бори за тея души... А той, нациста му нееден, прай водосвет на ракети с емблематичното име "сатана"... Въобще, акъл нема у кухите ви лейки, нещастни нацистки тролове... Па ви не е и срам, боклуци неедни...

924

8

Diogen

07.01 2023 в 18:37

А в нацистка Раша висшите попове, които са тайни агенти на КГБ, правят добри пари като продават проститутки. В Москва няколко големи манастира бяха превърнати от боклука Гундяев в бардаци. Не се знае дали Путлер не е бил канен за клиент. Но вероятно други мераклии от Кремъл са се обл;ажили с курвите, преоблечени като монахини.
 
X

Подкастът на OFFNews