Пътнически самолет със 188 души на борда се разби минути след излитането си от Джакарта

OFFNews 29 октомври 2018 в 05:21 7318 0

Пътнически самолет на индонезийската авиокомпания Lion Air се е разбил тази нощ, минути след излитането си от Джакарта, съобщи Ройтерс, като се позовава на местните спасителни служби. 

"Боинг 737" е изпълнявал полет от Джакарта до град Панкалпинганг на остров Банк, излетял е в 6.20 ч. местно време и е изчезнал от радарите в 6.33 часа. Командирът на самолета е поискал разрешение за аварийно кацане, почти веднага след излитането.  Според официален представител на Главното управление за гражданска авиация на Индонезия "екипажът е поискал да се върне обратно на летището, след което връзката прекъсва, а лайнерът изчезва от екрана на радарите".

Спасителите са намерили отломки от падналата машина - сред тях седалки, спасителни жилетки и мобилни телефони.

Самолетът вероятно е потънал на около 35 метра дълбочина в морето. Машината е била нова и е била в експлоатация от август, а двамата пилоти имат общо 11 000 летателни часа, съобщиха от „Лайън еър”. 

Започнала е спасителна операция, на борда е имало 188 души, сред които 3 деца и 7-членен екипаж. 

Lion Air е най-голямата частна авиокомпания на Индонезия, която лети до 126 летища в страната, Сингапур, Виетнам, Малайзия и Саудитска Арабия. Нейните полети, както и теза на дъщерната й Wings Air, са забранени в страните от ЕС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови