Първата дама на Северна Корея била певица (снимки)

26 юли 2012 в 16:57 24404 3

Съпругата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е бивша певица, съобщи южнокорейският вестник "Корея таймс", след като Пхенян публикува снимки на първата дама.

Според информацията младата дама пленила сърцето на вожда по време на свое представление.

В сряда официалната телевизия в Северна Корея обяви, че стилната млада дама, която се движи  в компанията на Ким, е неговата съпруга Ли Сол Ю.

Двамата се оженили през 2009 г., когато първата дама била на 23 г., а година по-късно им се е родило и дете.

След сватбата в продължение на шест месеца Ри Сол Ю е била подготвяна в университета „Ким Ир Сен" за това как да бъде първа дама на Северна Корея.

Според информация на южнокорейските медии младата дама произхожда от семейство от висшата класа. Баща й е професор, а майка й акушер-гинеколог.

Напоследък се появиха редица спекулации относно личния живот на Ким. Причината за това е, че в последно време с него започна да се появява мистериозна непозната жена.

Това всъщност не е първата певица, към която севернокорейския вожд насочва емоциите си.

През 2005 г. южнокорейските разузнавателни агенции споменаха за певица, с която Ун имал отношения и която го придружавала на публични събития.

Хуон Сун Уол имала романтична връзка с бъдещия лидер на Северна Корея, докато били все още студенти в швейцарския град Берн. Връзката им обаче не срещнала разбиране от страна на баща му Ким Чен Ир и на влюбената двойка било забранено да се вижда. 

Ким Чен Ун застана на чело на комунистическата страна през декември, след като наследи баща си Ким Чен Ир. Той е третият от династията Ким който управлява.

Предполага се, че вождът е роден през 1983 или 1984 г. Точната му дата на раждане остава неизвестна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!