Първата дама на САЩ Джил Байдън нарече Тръмп ''хулиган, опасен за ЛГБТ общността''

OFFNews 13 април 2024 в 09:32 1357 2

Джил Байдън (вдясно) поздравява събралите се на събитието, след като е била представена от председателката на Хюман райтс кампейн Кели Робинсън, в средата

Снимка Kevin Wolf/AP Images for Human Rights Campaign/БТА

Джил Байдън (вдясно) поздравява събралите се на събитието, след като е била представена от председателката на Хюман райтс кампейн Кели Робинсън, в средата

Първата дама на САЩ Джил Байдън се срещна днес с ЛГБТ избиратели. Това се случи в рамките на кампанията за преизбиране на президента Джо Байдън. Тя определи вероятния му съперник Доналд Тръмп като "хулиган", който според нея е "опасен" за тяхната общност, предаде АП.

Джил Байдън предупреди избирателите, че външни сили работят за отмяна на "трудно извоюваните придобивки" на общността, като отнемат права и свободи, а щатите приемат закони, "насочени срещу тази общност". Тя насърчи членовете на организацията да прекарат всеки ден до изборите на 5 ноември в работа за набиране на подкрепа за листата на демократите в лицето на Байдън и вицепрезидента Камала Харис.

Гласоподавателите от тази демографска група подкрепиха Байдън с огромно мнозинство през 2020 г. Президентът, който се бори с нисък рейтинг на обществено одобрение, както и с отслабване на подкрепата си сред други ключови групи, които го подкрепиха през 2020 г., изпитва нужда от подкрепата на ЛГБТ общността, отбелязва АП.

"Доналд Тръмп е хулиган. Той е опасен за ЛГБТК общността, за нашите семейства, за нашата страна и ние не можем да му позволим да спечели", заяви първата дама на събитие, организирано от Хюман райтс кампейн, известна организация за граждански права на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните.

"Трябва да се борим като за последно. Днес, утре и през всички следващи дни. До затварянето на избирателните секции на 5 ноември.Докато Джо и Камала не спечелят още един мандат. Докато всички хора на всички места не могат да живеят свободно, заобиколени от любов", каза тя.

Засега няма коментар от кампанията на Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков