Партизани от Мелитопол взривиха влака, с който Русия праща боеприпаси в Запорожка област

OFFNews 13 октомври 2023 в 15:21 6308 2

карта
Карта на мястото на диверсията.

Тази сутрин украинските партизани в Мелитопол са взривили влак с руски нашественици. Това съобщиха от Центъра за национална съпротива.

Става дума за жп композицията, която всекидневно транспортира боеприпаси и гориво от Крим до Мелитопол и Днепрорудни, а в обратната посока: повредена техника, плячкосана желязна руда, зърно и друго имущество. Експлозията е станала в 7:40 часа, знае се, че са повредени 150 метра от железния път и дизеловия локомотив.

Руските окупатори са блокирали района в опит да прикрият саботажа на жп линията и да намерят следовниците на Митко Бомбата.

"Партизаните вече са в безопасност и обещават още повече подобни експлозии в близко бъдеще. Нека ви напомним, че това е десетата успешна диверсия на железопътната линия през 2023 г., извършена от партизаните от Запорожка област", посочват от Центъра за национална съпротива.

Междувременно Силите за специални операции потвърдиха, че техни хора са отрязали доставките на боеприпаси и горива на окупаторите в посока Запорожие. Допълнителната информация за руските загуби се установява.

"Благодарение на диверсионните действия на нашите войници в 07:30 сутринта беше взривена жп линия. В резултат на експлозията бяха повредени железният път и влакът, който доставяше боеприпаси и гориво за руската армия", съобщава пресслужбата на ЦНС Telegram.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

2

динозавър

13.10 2023 в 19:24

Русия да задържи малко и за себе си. Скоро ще им се наложи да защитават червения площад. От Хага пращат военни да приберат на топло едно джуже.

1935

1

Муню

13.10 2023 в 16:07

Браво!
Сега докато се кумят какво може да се вземе от влака, могат да ги пуцат с дронове и прочие. Ще стане влака на смъртта
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки