Партия билярд в Белград: Вучич и Орбан укрепват руското крило в Европа с щеки в ръце

OFFNews 25 март 2023 в 15:57 4401 4

Орбан и Вучич

Снимка Вечер

Виктор Орбан и Александър Вучич

Сръбският президент Александър Вучич се срещна в събота с премиера на Унгария Виктор Орбан на партия билярд, а двамата политици се похвалиха с партията си в социалните мрежи. Играта беше предшествана от 3 часа и половина преговори между двама от най-верните на руския президент Владимир Путин политици в Европа. 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

„След три часа и половина разговори по всички стратегически въпроси на сътрудничеството между Унгария и Сърбия, изиграх приятелска партия билярд с Виктор Орбан. Гордея се с приятелството между сърби и унгарци и съм благодарен на Виктор Орбан, че вложи много усилия и енергия, за да направи това приятелство съдържателно и искрено“, обяви в официалния си акаунт в Instargram Вучич, а снимки от играта публикува и Орбан. Според унгарската телеграфна агенция MTI партията е свършила при резултат 1:1.

Туитът на Виктор Орбан, за когото явно обстановката в ЕС е все по задушаваща, звучи малко двузначно: „След Брюксел глътка свеж въздух в Белград. Унгарско-сръбските отношения на най-високо ниво. Благодаря ви за играта и приятелството!“.

Според съобщението на правителството в Будапеща темите на дискусията са включвали евроинтеграцията на Сърбия и Западните Балкани, непрекъснато развиващите се унгарско-сръбски двустранни отношения и възможностите за насърчаване на прекратяване на огъня и мирни преговори в руско-украинската война.

В кадър е попаднал и външният министър на Унгария Петер Сиярто, който съпровожда премиера си на чист въздух в Сърбия. По-рано унгарският министър на външните работи и външноикономическите отношения беше цигиран да нарича голяма грешка факта, че Западните Балкани все още не са се присъединили към ЕС. Сиярто многократно е призовавал за ускоряване на приемането на Сърбия в ЕС, въпреки открито проруската позиция на Белград, обвинявайки Брюксел и лидерите на онези страни, които пречат на този процес, в лицемерие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

4

Деспин Митрев

29.03 2023 в 08:59

На тия им трябва пак един австрийски кайзер, да ги очовечи малко...

345

3

Джендо Джедев

25.03 2023 в 18:59

Е щом се обичат младите...

2073

2

Johnny B Goode

25.03 2023 в 17:08

Само нашето Резидентче липсва за да е пълна картинката на помиярите в Европа.
 
X

Да помогнем на украинските деца!