Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Парламентът на Словакия обяви режима на Владимир Путин за терористичен

OFFNews 16 февруари 2023 в 17:42 2845 3

Снимка Парламент на Словашката република

Парламентът в Братислава обяви режима в Москва за терористичен, а Русия за държава, подкрепяща терорима.

Парламентът на Словашката република - Националният съвет осъди за пореден път руската агресия в Украйна и изрази подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Този път с решение на депутатите от четвъртък законодателният орган на Словакия обяви сегашния режим в Русия за терористичен, а самата Руска федерация за държава, която подкрепя тероризма, съобщи Телеграфната агенция на Словашката република. Депутатите порицаха масираните атаки на Москва срещу цивилното население, граждански обекти и критичната инфраструктура.

На днешното си заседание словашките парламентаристи осъдиха както преките, така и непреките заплахи от Русия за използване на ядрени оръжия. В резолюция парламентът обяви, че не признава провеждането и резултатите от референдумите в Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области на Украйна, и продължава да счита тези територии за част от Украйна. Парламентът изрази също така подкрепа за усилията за създаване на специален трибунал за наказателно преследване на престъпленията на агресия и подкрепа за наказателното преследване на престъпленията срещу човечеството и военните престъпления, извършвани от руския режим в Украйна.

Словакия осъжда хибридната война, която Русия води дори на нейна територия – в Словашката република. Закондателите призоваха правораздаващите органи, тайните служби и други компетентни органи да не подценяват заплахата, а да предприемат ефективни действия срещу нея в интерес на запазването на сигурността и демокрацията в Словакия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

3

AntiZ

16.02 2023 в 19:43

Не, dolivo. Сравних двата парламента.

22548

2

dolivo

16.02 2023 в 19:03

Сарказъм ли долових, АнтиЗ?

10298

1

AntiZ

16.02 2023 в 17:56

Докато целият словашки парламент прави най-естетсвеното нещо - обявява руснаците са терористи, какво направия нашия? Свали единствените, които клъцнаха миризливата руска тръба и изпратиха тонове оръжия на украинците. Паралелът се набива на очи.