Папата: Спрете сечта в Сирия!

OFFNews 01 април 2018 в 16:41 4065 2

Снимка Ройтерс

Папата призова да се сложи край на "сечта" в Сирия по време на великденското си послание от Ватикана.

В речта си "Урби ет орби" (Към града и към света) по случай католическия Великден днес пред хиляди хора на пл. "Св. Петър" папа Франциск каза още, че силата на християнското послание дава надежда на онеправданите, сред които са мигрантите и бежанците, които "толкова често са отхвърляни от съвременната култура на разхищение", пише Би Би Си.  Необходима е "солидарност с всички принудени да напуснат родните си земи, които са лишени от най-насъщното за преживяване", каза още папата.

"Днес ние се молим за плодовете на мира върху целия свят, започвайки с възлюбената и страдаща от дълго време земя на Сирия, чийто народ е разкъсван от сякаш непрестанна война", каза папата.

По време на първите си пет години като папа Франциск постоянно публично осъжда сирийския конфликт. От 2013 година той е водещата морална опозиция на западната военна интервенция.

Папа Франциск призова също за мир в Светите земи. Преди два дни 15 палестинци бяха застреляни от израелски войници на границата между Ивицата Газа и Израел. Конфликтът в региона "не пощадява беззащитните", отбеляза папата, цитиран от Ройтерс и БТА.

Франциск призова за международна помощ за Венецуела, за да не се налага на още хора да напускат родината си заради икономическата и политическа криза.

Той изрази надежда, че "плодовете на диалога" ще помогнат за мир и хармония на Корейския полуостров. Ръководителите на Северна и Южна Корея ще се срещнат на 27 април за първата си среща на върха от повече от десетилетие.

Папата призова и за повече усилия за постигане на хармония в разделената Украйна и прикани света да не забравя жертвите на конфликти, особено децата, предаде Асошиейтед прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

01.04 2018 в 19:24

Подпръдляк, обръсни си тонзурата гладко, преди да раздаваш акъл на цивилизации, възникнали 1 000 години преди вашата педофилия!
Айде тука има - тука нема, нещо от ваште май некой се обеси покрай Банка Антинари.
След полското ви папче, и изцепките му - не занимавай местната публика.

77927

1

El Commandante

01.04 2018 в 16:43

"прикани света да не забравя жертвите на конфликти, особено децата"

Пффффхахахахахахахахаха.......