Папата: 'Моля', 'благодаря' и 'съжалявам' са ключови думи за брака

OFFNews 26 декември 2021 в 16:13 2087 0

"Моля", "благодаря" и "съжалявам" са ключови думи за брака според папа Франциск. Това стана ясно от писмо, адресирано от него до семейните двойки по повод католическия празник на християнското семейство днес, предаде БТА.

В него Франциск казва, че пандемията и локдауните са накарали семействата да прекарват повече време заедно, в следствие на което са се изострили и някои семейни проблеми. Той отбелязва, че това принудително общуване понякога поставя на изпитание търпението и в някои случаи води до трудности.

"Съществуващите преди това проблеми се задълбочиха, създавайки конфликти, които в някои случаи са станали почти непоносими. Много от двойките дори преживяха прекратяване на връзката им", пише Франциск.

Той предлага подкрепата си на тези семейства и напомня на родителите, че разпадането на един брак е особено тежко за децата, които гледат на родителите си като на постоянен източник на стабилност, любов, доверие и сила:

"Разпадането на един брак причинява огромно страдание, тъй като много надежди биват разбити, а недоразуменията могат да доведат до спорове, които оставят дълбока емоционална травма... Децата в крайна сметка не трябва да изпитат болката от това, че родителите им вече не са заедно."

Франциск призова родителите да продължат да търсят помощ, за да се опитат да преодолеят конфликтите помежду си, включително чрез молитва.

"Не забравяйте също, че прошката лекува всяка рана... Не позволявайте денят Ви да приключи, без да се помирите", пише още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови