Папата ядосал Меркел, сравнил Европа с бездетна жена

OFFNews 09 февруари 2016 в 07:38 6654 14

Папа Франциск разгневил германския канцлер Ангела Меркел, след като в своя реч сравнил Европа с бездетна жена. 

Това разкрива главата на римокатолическата църква в интервю за италианското издание „Кориере де ла сера", цитирано от Дарик. Меркел дори се обадила ядосана на папата след негова реч пред Европарламента през 2014 г. Тогава той заявил, че континентът „вече е старица, не е плодовит и изпълнен с живот".

„Тя ме попита дали наистина смятам, че Европа вече не може да има деца", посочи папата. Той е отговорил на канцлера, че Европа може да има деца заради своите силни и дълбоки корени. „В най-тъмните моменти тя (Европа) винаги е показвала, че има неочаквани възможности", е казал още папата на Меркел.

В своето интервю папа Франциск също така заяви, че според него Русия може да допринесе много за световния мир. Също като Китай, „Русия има много какво да даде", посочва папата, като подчертава, че възгледите на Ватикана и Москва са се доближили в някои случаи около кризите в Близкия изток.

В петък папа Франциск и руският патриарх Кирил ще проведат първата среща между ръководителите на Римокатолическата и Руската православна църква от 11 в. насам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!