Папа Франциск смята, че сексът е едно от най-красивите неща, дадени от Бога

OFFNews 06 април 2023 в 10:08 2009 2

папа

Снимка БТА/АП

Папа Франциск

Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки го като "едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека", съобщи Ройтерс.

Главата на Римокатолическата църква прави коментара в документалната продукция на "Дисни +" "The Pope Answers" ("Папата отговаря"), запечатала негова среща в Рим с десет младежи на възраст малко над 20 г.

Те му задават въпроси по множество теми, сред които правата на хората от ЛГБТ общността, абортите, порноиндустрията, секса, вярата и сексуалните злоупотреби в Католическата църква.

"Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека. Да се изразиш сексуално е богатство. Всичко, което те възпира от истинското сексуално изразяване, те ограничава и намалява това богатство", казва светият отец по въпроса за самозадоволяването.

В разговора папа Франциск е запитан знае ли какво е "небинарен човек" и той отговаря утвърдително. Папата повтаря, че хората от ЛГБТ общността трябва да бъдат приети радушно от Католическата църква.

"Всички хора са деца на Бога, всички хора. Бог не отхвърля никого, Бог е баща. И аз нямам право да изгоня когото и да било от църквата", е категоричен той.

По темата за абортите папа Франциск казва, че свещениците трябва да бъдат "милостиви" към жените, прекратили бременността си, но и също, че тази практика си остава неприемлива.

"Добре е нещата да се наричат с истинските им имена. Едно е да си до човека, преживял аборт, съвсем друго е да оправдаваш това действие", изтъква той.

Изказванията на папата бяха публикувани от официалния вестник на Ватикана "Осерваторе романо", който определи разговора му с младите хора като "открит и искрен диалог".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

06.04 2023 в 11:53

Дааа, погледът на много от нашите свещеници е обърнат към Стария завет, за съжаление...

Но има и много прогресивни отци, един от тях е свещеник Илиян Алексиев, служи в църквата Рождество Богородично в кв. Красно село, София. А така също, освен дарбата да разказва и обяснява, има и прекрасно чувство за хумор, Господ здраве да му дава!

15914

1

поп Дръвчо

06.04 2023 в 11:12

По неведома за мен причина католическата църква напоследък успява да живее приблизително в актуалния век.

И по още по-неведома причина, БПЦ на която цялото паство е по-малко на брой от на КЦ свещениците само, живее във времената от преди дякон Игнатий.