Папа Франциск: Да не чакаме съседа да бъде добър с нас, да направим първи добро

OFFNews 25 декември 2019 в 08:49 1751 0

В снощното си коледно послание към вярващите по време на тържествената литургия в базиликата Св. Петър папа Франциск възхвали безкористната християнска щедрост. 

Хиляди богомолци изпълниха базиликата и площад Св. Петър, за да присъстват. "Нека не чакаме нашите съседи да бъдат добри с нас, преди ние да им направим добро, да не чакаме църквата да стане съвършена, преди да я заобичаме, да не чакаме други да ни зачитат, преди ние да им служим", каза светият отец в проповедта си, цитиран от БТА. 

Да водиш живот, който е дар за другите е "най-добрият начин да промениш света", каза папата и благодари на Бог за начина, по който той обича всеки, дори "най-лошите от нас". 
Преди да започне литургията, Франциск махна покривалото на нова статуя на младенеца, а 12 деца от Италия, Япония, Венецуела, Кения, Уганда, Филипините и Ирак положиха цветя пред нея. 

По-късно днес 83-годишният папа ще произнесе традиционното си обедно послание Урби ет орби от централния балкон на базиликата Св. Петър. В дните до Нова година папата ще има обедни молитви, ще участва в бдение в новогодишната нощ и ще служи литургия на 1 януари

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews