Палестински бойци застреляха двама предполагаеми сътрудници на Израел

OFFNews 25 ноември 2023 в 20:24 2735 2

палестинци

Снимка ynetnews.com/

Безредици в Тулкарем.

Палестински бойци застреляха двама предполагаеми сътрудници на Израел в бежански лагер на Западния бряг, съобщиха палестински служители, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

След това тълпата ритала окървавените тела на жертвите и ги влачела по алеите, преди да се опитат да ги завържат за електрически стълб.

Сцените, широко разпространени в социалните медии, напомняха на хаоса в окупирания Западен бряг по време на двете палестински въстания срещу израелското управление, избухнали съответно през 1987 г. и 2000 г., всяко от които продължило по няколко години, припомня АП.

Убийствата в събота в бежанския лагер Тулкарем разкриват натиска, който се оказва върху палестинското общество, доколкото войната между Израел и "Хамас" влошава и без това тежкото положение за територията.

Само през последните седем седмици над 230 палестинци са били убити от израелската армия на Западния бряг, повечето от които по време на операции на войниците срещу палестински бойци. В събота израелските сили нахлуха в северния палестински град Кабатия с цел да арестуват бойци, стигна се до престрелка, при която беше убит известен местен лекар, 25-годишния Шамех Абу ал Руб, съобщиха палестински здравни служители. Абу ал-Руб е син на Камал Абу ал Руб, губернатор на палестинския град Дженин.

В бежанския лагер Тулкарем местна войнствена група обвини двама палестинци, че са помогнали на израелските сили за сигурност да се справят с групата при мащабна армейска акция, при която на 6 ноември бяха убити трима ключови бойци, съобщи палестински служител по сигурността, посочва АП. Двамата предполагаеми информатори са на около 20-30 години, като единият е от лагера - каза офицерът, който говори при условие за анонимност, тъй като не е упълномощен да го прави пред медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9030

2

Ivan Terziysky

26.11 2023 в 02:38

"Предполагаеми сътрудници"
Хе-хеее! Я, за всеки случай, дай ножа. Колко познато звучи.

12078

1

edin slep

25.11 2023 в 20:46

В нашата не много отдавнашна история има колкото искаш подобни случки. Една подобна даже е публикувана в книжка с чудесата на свети Йоан Рилски, която се продава в основания от него манастир.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика