Пакистанска журналистка е премазана от камион, возещ бившия премиер Имран Хан

OFFNews 31 октомври 2022 в 07:10 5740 1

Загиналата журналистка Садаф Наим

Снимка Twitter

Загиналата журналистка Садаф Наим

Журналистка е била премазана от тежкотоварен камион, возещ бившия министър-председател Имран Хан при инцидент в Източен Пакистан вчера. Хан е пътувал в конвой към Исламабад заедно със свои привърженици, предаде Ройтерс. 

"Шокиран и дълбоко натъжен съм от ужасния инцидент, довел до смъртта на репортера на Канал 5 Садаф Наим по време на днешния ни марш", написа бившият премиер в Twitter.

Заради инцидентат той прекрати "похода" си към пакистанската столица Исламабад, с който цели да накара федералното правителство да свика предсрочни избори. Имран Хан също така отмени всичките планирани дейности на партията си "Pakistan Tehreek-e-Insaf" (PTI) вчера. 

Журналист, станал свидетел на трагичния инцидена, разказва пред Ройтерс, че 40-годишната Наим е загубила равновесие, докато се е опитвала да се качи на камиона на Хан, в опит да получи звуков сигнал. Говорител на PTI потвърди, че Наим е била прегазена от автомобила на Хан.

Инцидентът е станал на 220 км от Исламабад. Идеята на автомобилния конвой, предвождан от Хан, е да проведе политически събрания в градовете по маршрута до Исламабад, за да набере подкрепа.

Откакто беше свален от власт през април чрез парламентарен вот, бившият премиер провежда митинги в цял Пакистан, като разпалва опозицията срещу правителството, което се бори да изведе икономиката от кризата, в която я остави именно управлението на Хан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!