Пак масова стрелба в САЩ: 15-годишен уби двама ученици и рани над 10 в училище в Кентъки

OFFNews 24 януари 2018 в 08:40 2618 0

Тийнейджър откри стрелба в училище Кентъки, уби двама съученици и рани повече от 10 души, предаде АФП. Това е поредната масова стрелба в САЩ.

15-годишният ученик, чието име не се споменава, е в ареста. Той е обвинен в нападение в училището в Бентън, малък град в Западен Кентъки.

Двама ученици на същата възраст са починали от раните си - единият на място, другият - в болница. Ранените са на възраст между 14 и 18 години, съобщава полицията, цитирана от АФП. 14 от ранените са момчета, шест са момичета. Четирима са още в болница, трима от тях са в критично, но стабилно състояние, а четвъртият е в стабилно състояние, съобщи още полицията.

Останалите ученици избягали от мястото, след като чули стрелбата, съобщават местни медии, а училището е било заключено. По-късно учениците са били откарани до съседно училище, откъдето родителите могат да ги приберат.

Заподозреният за стрелбата е бил задържан по "ненасилствен" начин. Той ще бъде обвинен в две убийства и множество опити за убийство.

Стрелбата е започнала сутринта, в 7:57, когато 15-годишният ученик, въоръжен с пистолет, влязъл в училището и започнал да стреля, съобщи Рик Сандърс от полицията в Кентъки. Малко по-късно бил подаден сигнал на тел. 911 и първите екипи пристигнали в 8:06.

Последната подобна стрелба в училище в Кентъки е от септември 2014 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови