Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пак Бояришник? В Русия свършва вносният алкохол

Хората в Русия имат старозаветна традиция да пият уникален по характеристиките си алкохол. Преди няколко години 71 души в Иркутск предадоха Богу дух след като се насвяткаха с лосион за вана

OFFNews 06 юни 2022 в 18:03 7171 5

бояришник
Мъка! В Русия свършва вносният алкохол!

Запасите от вносен алкохол в руските ресторанти, които са го закупили предварително, ще стигнат до есента. Недостигът на високоалкохолни напитки като ром, уиски и вермут вече е особено остър.

Това заяви Сергей Миронов, омбудсман в ресторантьорския бизнес в Москва.

"В складовете вече почти няма твърд алкохол. Предлага се само в ресторанти, които са се снабдили с него предварително. Вече има прекъсвания на доставки и проблеми", каза той.

Миронов обясни, че това се дължи на факта, че спиртните напитки не се доставят от малки фирми, а от тези, които притежават фабрики - Diageo, Brown-Forman, Pernod Ricard, Bacardi Martini и други.

"Тези големи играчи присъстваха на нашия пазар и продаваха алкохол чрез дистрибутори. В момента те са спрели доставките. Сега складовете, в които са останали някои партиди, се препродават. Алкохолът обективно свършва и никой не знае кога и откъде ще пристигне нов", добави омбудсманът.

За да се компенсират доставките на вносен алкохол в Русия, трябва да има обходни маршрути за доставката през трети страни, за които няма ограничения.

"Ако искаме той (силният алкохол - бел. ред.) да влезе у нас, са необходими разрешителни на държавно ниво за внос и отчитане, за да не започне такъв алкохол да се "бутилира в гаражи", иначе ще се стигне дотам, че никой няма нужда от него", каза той.

Според специалистът проблемът е повече от сериозен.

"Разбира се, можем да внесем приятелска ракия от Армения, но приятелско уиски, приятелски ром, ликьор или вермут няма как да внесем директно", добави Миронов, като отбеляза, че наличният силен вносен алкохол може да стигне само за коктейли за дълго време.

Според омбудсмана на ресторантьорите ситуацията с виното е различна.

"При виното доставчиците са десетки. Сега те започват да търсят обходни пътища през Армения, Китай и Казахстан. Имаме количества от вино, но то се продава два или три пъти повече, отколкото е вносът. Наблюдава се постепенно изчерпване на складовете", казва той.

Хората в Русия имат старозаветна традиция да пият уникален по характеристиките си алкохол. Преди няколко години 71 души в Иркутск предадоха Богу дух след като се насвяткаха с лосион за вана Бояришник. По всичко изглежда, че заради западните санкции руснаците отново ще им се наложи да потърсят локални заместители на уискито и рома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

5

Pietro

06.06 2022 в 21:57

Понюхал политура, блядь? Едно време в империята на злото мужиците откраднаха цял влак с благини от Европа. Откриха композицията в едно зачукано село. Милционерите надушили, че алкашите изпили цялото съдържание от голяма пратка на "Шанел 5". Цялата история бе описана надлежно от "Литературная газета" по време на перестройката на Горби. Сега ще пият "Тройной", щото шанела ще го фледат само на картичка.

440

4

Pietro

06.06 2022 в 21:52

Пон

2550

3

alfakentavur

06.06 2022 в 19:55

Дали сега Путлер ще разбере, че "блицкригът на санкциите" е оксиморон?
Или и той като тролчетата си - като му казаха, че блицкригът в Украйна се е провалил, е почувствал нужда и той да им каже за провален блицкриг.

-240

2

редовно четящ

06.06 2022 в 19:30

Могат да пият газ, ще имат в излишък.

1037

1

PrinceOfDarkness

06.06 2022 в 18:06

E са ще има бунтове и размирици ушанките няма да издържат 1 час без пиячка
 
X

Подкастът на OFFNews