Пак атакуваха Москва с дронове, Зеленски съобщи, че при удара срещу Покровск са загинали 9 души

OFFNews 09 август 2023 в 07:50 6251 0

Снимка

Руската столица Москва отново е атакувана с дронове. Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили два бойни дрона на територията на Московска област, насочили се към столицата. 

"Имаше опит за прелитане над града на два бойни дрона. И двата са свалени от ПВО. Единият в района на Домодедово, вторият - на магистрала Минск", написа той в "Телеграм". 

Няма данни за пострадали. По-късно руското министерство на отбраната уточни, че дронове опитали да атакуват обекти в Подмосковието и са унищожени. 

Атаките с дронове по Москва

На 3 май Москва съобщи, че Кремъл е бил атакуван от два дрона. Появи се видео, на което се вижда как дронове експлодират над купола на Сенатския дворец. 

На 30 май отново прозвучаха експлозии в Москва. Беше съобщено, че са атакувани къщи на хора, близки до Путин.

В края на юли дрон удари кулата на Московския международен бизнес център Москва Сити. На 1 август атаката се повтори, дронът се разби в същата кула. В него се помещават Министерството на цифровото развитие, Министерството на икономическото развитие и Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи днес, че загиналите при удара в понеделник сутринта срещу град Покровск вече са девет, 82-ма души са ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки