Пада локдаунът за неваксинирани в Кипър

OFFNews 15 февруари 2022 в 16:13 1328 0

Снимка Pixabay

В Кипър отпада локдаунът за неваксинираните лица, съобщава електронното издание на кипърския в. "Филелефтерос", цитирано от БТА.

Мярката беше въведена, за да се ограничи разпространението на COVID-19. Хора, които не бяха ваксинирани, не можеха да посещават закрити помещения, заведения, барове, кафенета, стадиони, театри, кина, хотели, туристически комплекси и не можеха да присъстват на сватби и кръщенета.

От 21 февруари се отменя тази забрана, е съобщил днес министърът на здравеопазването Михалис Хадзипанделас. Достъпът до тези помещения вече ще бъде възможен с представянето на негативен резултат от бърз антигенен тест.
Според информация на здравното министерство се наблюдава стабилизиране на епидемиологичните показатели и чувствително намаляване на натиска върху здравната система.

През вчерашния ден в Кипър бяха регистрирани 2 930 нови случая на заразени с COVID-19, съобщава агенция КНА, позовавайки се на официалните данни. Смъртните случаи са били три. Под три процента са положителните проби на направените тестове. 177 са заразените, които се нуждаят от болнично лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови