Отвориха два гроба във Ватикана в търсене на изчезнало момиче, оказаха се празни

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2019 в 17:50 7950 0

Снимка EPA

Два гроба бяха отворени днес в гробище във Ватикана в рамките на разследването за изчезването на 15-годишно момиче.

15-годишната Еамуела Орланди изчезнала безследно преди 36 години. 

На 22 юни 1983 г. Емануела се връщала от урок по флейта. Видели са я на автобусна спирка в центъра на Рим. След това тя изчезнала и никой повече не я видял.  

Догадките за това какво се е случило с момичето продължават и до днес. Сред предположенията са, че може да е била отвлечена или убита, но в такъв случай не е известно къде е тялото ѝ. 

Бащата на Емануела работел във Ватикана и много хора свързват изчезването ѝ с този факт. 

ALAMY

През март 2019 г. семейството на момичето получило анонимно писмо със снимка на каменен ангел над могилите на принцеса София фон Гогенло и принцеса Карлота Федерика Мекленбургска в Тевтонското гробище във Ватикана. 

Роднините на Емануела се обърнали към Ватикана с молба за съдействие, защото помислили, че това може да е улика за това къде може да е погребано момичето. Досега обаче Светият престол не проявява желание да помогне. 

Помощ отказва и папа Франциск. Няколко дни след избирането му през 2013 г. братът на Емануела Пиетро се срещнал с него, но папата отговорил: "Емануела е на небето".

"Помислих си: "Добре, значи папата знае нещо". Но след това няколко пъти се опитах да уговоря срещи с него, за да ми обясни какво е имал предвид. Но той не поиска повече да се среща с мен", обяснява Пиетро. 

Семейството иска официално разрешение за отваряне на гробовете в Тевтонското гробище. Съдът на Ватикана дава такова разрешение. 

За Пиетро разрешението означава, че Ватиканът за първи път разглежда като възможна вероятността да има нещо общо с изчезването на момичето. 

От пресслужбата на Ватикана обаче настояват, че полицията само ще провери дали отговаря на истината версията, че момичето е погребано там. 

Отварянето на гробовете обаче вместо да даде отговори, повдигна още въпроси. Двата гроба се оказаха празни, макар че се предполагаше, че в тях са положени тленните останки на две принцеси, живели през XIX век. Единият гроб бил напълно празен, а в другия нямало човешки останки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови