Откриха вещи на Джамал Хашоги в автомобил на саудитското консулство

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2018 в 20:24 3073 0

Следователи са намерили два куфара, съдържащи лични вещи на убития саудитски журналист Джамал Хашоги, при обиск на автомобил на саудитското консулство, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Очевидец е казал пред Ройтерс, че саудитски екип е придружавал турските следователи, докато те извършвали обиска на автопаркинга в истанбулския квартал Султангази, където колата беше намерена.

Измежду вещите в автомобила, който е с дипломатически номера, са били открити компютър и документи, за които се твърди, че са на журналиста.

Претърсването на колата ще продължи утре. 

В рамките на разследването на убийството на журналиста се проверяват и записи от охранителни камери. Вече е установено, че на 18 октомври автомобил с дипломатически номер е влязъл в паркинга и след известен престой там е напуснал. 

Хашоги, който критикуваше властите в Рияд, изчезна на 2 октомври, след като влезе в саудитското дипломатическо представителство в Истанбул. Саудитска Арабия призна преди дни, че той е починал, въпреки че отначало уверяваше, че журналистът си е тръгнал от консулството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови