Откриха изчезналата "Мис Хондурас" мъртва

ОFFNews 19 ноември 2014 в 21:58 3578 0

Мария Хосе Алварадо "Мис Хондурас" 2014

Телата на 19-годишната "Мис Хондурас" Мария Хосе Алварадо и нейната 23-годишна сестра София са били открити заровени край бреговете на река Агуагуал в западната планинската част на родния им Хондурас, съобщават световните агенции, позовавайки се на местната полиция.

"Можем със стопроцентова сигурност да потвърдим идентичността на откритите жертви", съобщи началникът на съдебната полиция Леандро Осорио.

Студентката трябваше да представлява страната си на световния конкурс за красота "Мис Свят", чиято подготовка започва след няколко дни. От миналия четвъртък обаче тя и сестра й бяха в неизвестност.

Двете момичета са били видени последно да се качват в кола без регистрационен номер след парти в Санта Барбара - район на Хондурас известен с кафеените си плантации, но и с организираната си наркопрестъпност.

Полицията е арестувала годеника на София Тринидад-Плутарко Руис, който е главния заподозрян за убийството на двете сестри. 

"Имаме оръжието на престъплението и превозното средство, с което труповете са били пренесени", обявиха властите.

Хондурас е страната с най-много убийства в света - 90 на всеки 100 хиляди човека губят живота си по насилствен начин, отбелязва "Ройтерс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!