Откриха 10-месечно бебе под развалините в рухналата сграда в Магнитогорск

Спасителните работи са прекратени поради опасност от срутване

OFFNews 01 януари 2019 в 14:12 3417 0

Открито е живо десетмесечно бебе под развалините в Магнитогорск, състоянието му е тежко и то е транспортирано към отделение по реанимация, предава TACC.

В понеделник в руския град имаше срутване на един от входовете на 10-етажна жилищна сграда. Разследващият комитет на Руската федерация счита, че експлозия на битовия газ е причина за инцидента, при който засега е известно, че жертвите са осем души, а съдбата на други 36 души остава неизвестна.

Според информации на спасителите под развалините са чути звуци, но все още не ясно дали става дума за човек или животно.

Взривът е станал вчера преди разсъмване, когато повечето от обитателите на сградата са спели. Уралският град Магнитогорск с население от 400 хиляди отстои на около 1400 км югоизточно от Москва.

Днес беше съобщено, че спасителните работи са преустановени поради реална опасност от ново срутване.

Ръководителят на руското министерство на извънредните ситуации (МЧС) Евгений Зиничев, каза, че поради реална заплаха от срутване на част от сградата в Магнитогорск, е невъзможно да се продължи с отстраняването на отломките. Неговите думи са цитирани във вторник от пресслужбата на Министерството.

"Продължавайки отстраняването на отломките, възникна реална заплаха от срутване на част от сградата. Стената на седмия вход губи стабилност, не е възможно да се продължи работата в такива условия", заявиха от министерството.

От МЧС съобщиха, че болниците в Магнитогорск не се нуждаят от кръв или други консумативи. Само две семейства са потърсили помощ от градската управа за настаняване. Останалите са подслонени от роднини или приятели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови