Отиде си Оливия Нютън-Джон. Звездата от Брилянтин почина след 30-годишна битка с рака

OFFNews 08 август 2022 в 23:25 5260 0

Оливия Нютън-Джон като Санди маха за сбогом в мюзикъла „Брилянтин“. Сцена, заснета от кино екрана, по времена на премиерното излъчване на 16 юни 1978 година.

Снимка Getty Images

Оливия Нютън-Джон като Санди маха за сбогом в мюзикъла „Брилянтин“. Сцена, заснета от кино екрана, по времена на премиерното излъчване на 16 юни 1978 година.

На 73 годишна възраст си отиде световноизвестната актриса, певица, автор на песни и активист Оливия Нютън-Джон. Звездата, която получи световна слава с участието си в мюзикъла „Брилянтин“ повече от 30 години се бореше със злокачествено заболяване. За смъртта й съобщи във фейсбук съпругът й Джон Истърлинг. Актрисата е починала в ранчото си Южна Калифорния в обкръжението на семейството и близките си. 

Като изпълнителка Оливия Нютън-Джон постигна невероятен успех, продавайки по света над 100 милиона екземпляра грамофонни плочи. През 1974 година представя Великобритания на Евровизия, където се класира на високото четвърто място (победители са „Абба“ с „Ватерло“).

Голямата си популярност завоюва благодарение на главната роля в мюзикъла „Брилянтин“ през 1978, където играе с Джон Траволта. Най-големият комерсиален успех на Оливия Нютън-Джон й носи албумът „Physical“, записан през 1981.

През 1992 година откриват на Оливия рак на гърдата. От този момент започва нейната дейност като активистка, свързана с профилактиката на рака на гърдата. Следващата злокачествена находка й намират през 2013 година, а през 2018 беше съобщено, че се бори с рака за трети път.

"Винаги казвам на лекарите си да не ми казват колко - според тях - ми остава да живея. Това не ми трябва за нищо!" – беше казала голямата изпълнителка кратко след поставянето на третата й диагноза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!