Отговорът на Русия: Национализация на средствата на чужди лица и компании от САЩ, ЕС и англосаксонския свят

OFFNews 26 февруари 2022 в 12:42 58577 12

Русия може да национализира собствеността на лица от САЩ и ЕС, заяви зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент на страната Дмитрий Медведев, предаде РИА "Новости".

Военната операция на Русия ще бъде извършена изцяло, а "тези прекрасни санкции няма да променят нищо", коментира той.

По думите му дори "невежите хора в Държавния департамент на САЩ разбират това".

"Изземване на средства на чужденци и чуждестранни компании в Русия на принципа на страната. Или може би чрез национализация на активите на тези, които са регистрирани в неприятелски юрисдикции. Като САЩ, страните от ЕС и редица умиротворяващи държави от англосаксонския свят, които ще участват в това", обясни той на страницата си във "Вконтакте".

"За щастие имаме богат опит и закон по темата. Строг. Така че всичко интересно тепърва започва...", добави Медведев иронично. 

Това е един от готвените ответни отговори на запорирането на средствата на руски банки и граждани в САЩ, Великобритания и други страни, съобщи ТАСС.

Според Риа новости към списъка за контрол на активите на САЩ са добавени президентът Владимир Путин, външният министър Сергей Лавров, министърът на отбраната Сергей Шойгу и шефа на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

12

Стефан

28.02 2022 в 02:35

Ами, разкажи на европците и англичаните, как няма да посмеят да им вземат парите.
И за децата на изпадналите в немилост боляри разкажи:)
Ivan-е безименен и безграмотен, ти поне нещо, поне чувал ли си за Русия?
Клоун тролски.

1730

11

Ivan

26.02 2022 в 19:15

Активизираха този пропадляк алкохолик да плаши с национализация!!! Никога до сега, начело на тази държава не са седели хора, обединяващи мания за величие, бандити, алкохолици и аморални до низост, както сега! Те щехзавлекат матушка Русь в пъкала на всяка цена, само те да уцелеят. Синовете на обикновените руснаци гинат в Украина, незнайно за какво. Дъщерите и синовете на клептокрацията се услушват в момента някъде на Запад, а обикновения руснак да мре, за да бъдат те милионери в зелено. Да подкрепим тези, които от дни са по улиците на Москва и протистират срещу побъркания Путин!!!

10212

8

Човека

26.02 2022 в 16:05

Чудесно. Няколкото западни печалбари ще усетят грешката да се замесиш с руската олигархия. Ще ми се същото да стане с милиардите руски активи в "прогнилия" запад, чийто университети, автомобили и всякакви блага са избора на олигархичното потомство. Жалки, по-жалки...

-8580

7

Хахахха великата руска пропаганда няма силички. Е.а и се майката. Закривай!

2005

3

офф0

26.02 2022 в 13:49

и до къде ще я докарате другари
и всички ако ви национализират вашите имоти в чужбина?!

сами си ритате столчето
 
X

Да помогнем на украинските деца!