Освободиха три сестри, държани заключени 2 години в дома им в Аризона

Вероника Шербанова 28 ноември 2013 в 12:06 3167 0

34-годишният Фернандо Райчър и 32-годишната София Райчър, Снимка: Reuters
34-годишният Фернандо Райчър и 32-годишната София Райчър, Снимка: Reuters

Полицията в Аризона освободи три сестри, държани заключени в продължение на две години от майка си и втория си баща, съобщи Би Би Си.

Две от момичетата, на възраст 12 и 13 години, успели да избягат през прозореца във вторник и да потърсят помощ от съседите си, след като вторият им баща опитал да ги нападне с нож.

Съседите подали сигнал в полицията и пристигналите на мястото полицаи открили в дома 17-годишно момиче, заключено в стаята си.

Сестрите били държани в дома си от майка им – 32-годишната София Райчър, и от втория им баща – 34-годишния Фернандо Райчър.

Момичетата били мръсни и недохранени. Те разказали пред полицията, че не са се къпали през последните шест месеца.

Те били държани заключени в различни звукоизолирани стаи и не се били виждали от почти две години, обясни началникът на полицията в Туксон, Аризона, Майк Гилоули.

Момичетата били наблюдавани 24 часа в денонощието, като всяко тяхно действие било контролирано – кога и как да ходят до тоалетна, да се хранят, допълват от полицията.

В къщата е пускана силна музика, като пролуките под вратите и прозорците били покрити с кърпи, за да се заглушат звуците в къщата.

Децата са изведени от къщата и сега се намират под закрилата на социалните служби.

Разследващите са открили дневник на едно от момичетата и се надяват от него да разберат повече подробности за случилото се в къщата. В момента се установява и дали сестрите са ходили на училище.

София и Фернандо Райчър са задържани. На двамата са повдигнати обвинения за налагане на психически и физически тормоз и за отвличане. На мъжа са повдигнати обвинения и за сексуално насилие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови